"Energija Novi Sad" uskoro dobija strateškog partnera

Postupak izbora strateškog partnera za modernizaciju i proširenje termoelektrane-toplane Novi Sad ušao je u odlučujuću fazu, a devet kompanija koje su pokazale interesovanje i ispunile kvalifikacione uslove, imaju mogućnost da do 31. maja 2010. godine otkupe dokumentaciju za pripremu i podnošenje ponuda. Na sednici Upravnog odbora "Energije Novi Sad" (ENS), održanoj uoči prvomajskih praznika, na osnovu predloga osnivača (JP EPS i Grada Novog Sada) imenovana je komisija čiji je zadatak da prati sprovođenje postupka i odobrava rezultate postupka. U postupku dokapitalizacije "ENS Novi Sad", zajedničke firme JP EPS i Grada Novog Sada, domaći partneri nameravaju da ulože zemljište sa postojećom infrastrukturom i postrojenjima, a od izabranog strateškog partnera se očekuje da dokapitalizacijom stekne većinsko učešće u ENS-u, kao i da, pored neophodnog finansijskog i operativnog kapaciteta, raspolaže iskustvom u podizanju i upravljanju sličnim postrojenjima.

Postupak izbora strateškog partnera za modernizaciju i proširenje termoelektrane-toplane Novi Sad ušao je u odlučujuću fazu, a devet kompanija koje su pokazale interesovanje i ispunile kvalifikacione uslove, imaju mogućnost da do 31. maja 2010. godine otkupe dokumentaciju za pripremu i podnošenje ponuda, saopštio je danas EPS.

Na sednici Upravnog odbora "Energije Novi Sad" (ENS), održanoj uoči prvomajskih praznika, na osnovu predloga osnivača (JP EPS i Grada Novog Sada) imenovana je komisija čiji je zadatak da prati sprovođenje postupka i odobrava rezultate postupka.

Za članove komisije imenovani su direktor privrednog društva "Panonske TE-TO" Novi Sad Miloš Saramandić, direktor Sektora za strategiju u Direkciji za strategije i investicije u JP EPS Aleksandar Jakovljević, tehnički direktor JKP "Novosadska toplana" Josip Polc i direktor Agencije za energetiku Grada Novog Sada Dejan Kovač.

U postupku dokapitalizacije "ENS Novi Sad", zajedničke firme JP EPS i Grada Novog Sada, domaći partneri nameravaju da ulože zemljište sa postojećom infrastrukturom i postrojenjima, a od izabranog strateškog partnera se očekuje da dokapitalizacijom stekne većinsko učešće u ENS-u, kao i da, pored neophodnog finansijskog i operativnog kapaciteta, raspolaže iskustvom u podizanju i upravljanju sličnim postrojenjima.

Planirano je da će "ENS" biti nezavisni proizvođač električne i toplotne energije u mešovitom vlasništvu, sa većinskim učešćem strateškog partnera, istaknuto je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik